Gezellig centrum

Gezellig centrum met veel winkels en horeca

Van authentieke boerenlandwinkels met de lekkerste streekproducten tot prachtige moderne winkels. Struin door de winkelstraten Vestingstad Steenwijk en ontdek het bijzondere winkelaanbod en de hippe conceptstores. In een stad als Steenwijk valt er elke week genoeg te beleven. Vooral in de zomermaanden worden er tal van activiteiten georganiseerd in en rondom Steenwijk die u gratis of voor een zacht prijsje kan bezoeken.

In de maanden juli en augustus is er elke woensdag een vestingfeest. Elk vestingfeest heeft zijn eigen thema met bijbehorende activiteiten. Een terugkerend vestingfeest is Pasar Malam. Tevens is er één woensdag gereserveerd om de oude ambachten weer tot leven te brengen. Voor de inwendige mens is ook gedacht met het Foodtruck Festival en wanneer u met de kinderen Steenwijk aandoet is het Kids & Boerenrock vestingfeest een echte aanrader. Een vestingfeest start vaak ’s middags en loopt door tot het eind van de avond. In de laatst week van augustus is er de Nacht van Steenwijk waarbij de vestingfeesten op gepaste wijze worden afgesloten.

Stad vol met activiteiten
Elk jaar in juni is er de fietsvierdaagse die start en eindigt in Steenwijk. Elke dag fiets je een andere route door de prachtige omgeving van Steenwijk en omgeving. Voor wie meer cultureel is ingesteld is ‘Kopje Cultuur’ een mooie festiviteit en voor wie sportief is aangelegd is de Stonecityrun een mooie activiteit om aan deel te nemen. Dit is een hardloopwedstrijd waarbij je door het centrum van Steenwijk onder aanmoediging van heel veel supporters gaat lopen. Tijdens de Elfduizend markt staat het hele centrum van Steenwijk vol met zo’n 150 marktkramen. Tevens is er op hetzelfde moment kermis wat amusement oplevert voor jong en oud.