Jan en Rijni Kroeze komen uit Wittelte en kozen voor Landgoed de Woldberg in vestingstad Steenwijk

In februari sloeg kleindochter Roos de eerste paal de grond in. Inmiddels wordt er druk gebouwd op kavel 40. Wij vroegen Jan Kroeze naar hun keuze voor Landgoed de Woldberg in Steenwijk.
Jan: “Wij hebben voor Steenwijk gekozen om wat dichter bij de stad te wonen. Mijn vrouw kan straks makkelijk in het centrum komen. Doordat ze in een rolstoel zit, was de bereikbaarheid een van de belangrijkste voorwaarden bij de keuze van een kavel.”

Fantastische ligging
Jan: “We zijn op verschillende plekken wezen kijken en door de ligging, de bereikbaarheid en het aanwezige water bij Landgoed de Woldberg, hebben we voor dit plangebied gekozen. Door zelf een woning te (laten) bouwen, kunnen we al onze woonwensen realiseren. Zo komt er ook een lift in ons nieuwe huis. Aan de hand van het beeldkwaliteitsplan is het ontwerp van de woning tot stand gekomen. Natuurlijk hebben we er, samen met onze architect, een eigen draai aan kunnen geven. Voor wat betreft de buitenkant van de woning laten we alles uitvoeren, maar aan de binnenkant ga ik zelf meehelpen. We gaan er zelf bij wonen in een woonunit, dus dat gaat goed komen. Eind van het jaar op De Woldberg? Dat moet helemaal lukken!”